Dordogne-De Lot
 

 
Aangepast zoeken
 

Verslag-Dordogne 2004-De Lot

 

Ben ondertussen weer terug. Ja, een lekkere vakantie gehad, mooi weer, ook nog wat gevist en daar enige info over.
Cart de vacance te verkrijgen bij de tabakzaak, onderaan de hoofdstraat, die door het stadje Fumel loopt (t.o. het straatje welke je in moet voor de rondvaart op de Lot). Kosten Ä 30,--  en hij is geldig van 01-07 tot 30-08. Ga van hieruit de brug over en aan de linker zijde van de brug begint de nachtviszone (een van de). Ongeveer 500 m lang en maar heel weinig echte goede stekken voor een karperopstelling (4), voor een plek met tent (1).Een boot ivm drillen is een pre,omdat er veel takken en boomstronken in het water liggen, vooral langs de kant.

 


Soms erg ondiep langs de kant (de tentplek) en soms al 5 a 6 m vlak langs de kant. Beste stek vlak bij de brug, daar werd volgens locals laatst een 46-er gevangen, paste maar net in de kofferbak van de auto (bahhhh walgelijk!), die Fransen daar vreten alles wat ze vangen op.

Ben zelf 4 maal wezen vissen, laat in de middag een paar uurtjes en wist in die tijd geen karper te verschalken. Wel de 2e dag een mooie run, wat na enig drilwerk een barbeel van 62 cm bleek te zijn, een grote volgens de locals, die daarop vlak naast me kwamen zitten.

Echter de eerste local, een echte ouwe, met kalot, ging met de made kleine visjes zitten vangen. Ik denk alvertjes, het waren slanke zilveren visjes. M'n zoon van 10 werd dikke maatjes met opa Fransman en zat op een gegeven moment met de man z'n hengel ook van die beestjes te vangen (en we praten allebei geen woord Frans). Hierna kwam de maat van de man en ging met een werphengel en een moer als lood, met een visje eraan op de silure (meerval) zitten en ving er zowaar nog een ook, een kleintje van 35 cm, maar ok die zitten er dus ook. Verder nog een bliekie van 15 cm gevangen aan de boilie, hoe is het mogelijk en nog mooi in het bekkie ook.


Ander water op de vergunning niet gezien of uitgeprobeerd, maar in de directe omgeving (tussen de 10 en 80 km) bevinden zich nog enige nachtviszones op de Lot en zijn er nog een 20-tal lacs (niet overal met een karperbestand), variŽrend in grote van 4 tot 20 ha.
Ca. 300 m na de brug bij Fumel is er een barrage, daar is het het diepst, een meter of 8. Verder valt het met de stroming wel mee, te vergelijken met een doorsnee kanaal in Nederland. Ik hoop dat anderen die die kant op gaan er iets aan hebben. De foto's komen t.z.t. op een pagina in het fotoalbum te staan.


mvg metalman