Pellets
 

Startpagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Aangepast zoeken
 

Pellets

 

Wat zijn pellets?

Pellets ontstaan als je een brei van ingrediŽnten door een gat van een bepaalde diameter perst. Vervolgens krijg je dus een sliert of worst van het goedje en die knip je dan op een bepaalde maat af, waardoor er korrels ontstaan. Deze worden dan machinaal gedroogd. Deze procedure heeft diverse toepassingen. Ook het ruwe geraffineerde plastic wordt eerst tot "pellets" geperst, voordat het verder verwerkt wordt tot eindproducten.

  

De toepassing waar wij, karpervissers in geÔnteresseerd zijn is, de forelkorrel welke wordt gebruikt in de forelkwekerij voor het opfokken van forellen. Deze korrel wordt ook wel Trouvit genoemd. Trouvit is verkrijgbaar in verschillende maten, omdat men bij het kweken van de forel, van begin af aan met dit product voert en naarmate de forellen groter worden, krijgen zij ook grotere korrels. De kleinste versie, bevat de meeste eiwitten en heeft een zeer scherpe geur. In de forelkorrel zit een grote dosis vismeel en bloedmeel verwerkt, ingrediŽnten waar de karper gek op is.

Wanneer gebruik je pellets?

Gemalen trouvit kan worden gebruikt bij het maken van boilies, maar is ook uitermate geschikt als lokvoer. In de handel zijn voor het voeren van karper diverse pellets te verkrijgen, die qua ingrediŽnten afwijken van de forelkorrels, zij hebben een meer op de karper gerichte samenstelling van geur - en smaakstoffen. Vismeel en bloedmeel zijn echter ook bij deze pellets de hoofdbestanddelen.

gemalen trouvit

De grotere maten pellets hebben vaak een kant en klaar gat in het midden, wat ze uiteraard geschikt maakt, om ze op een hair te rijgen. Vangen doen ze op zeker! Alleen dient dan wel vermeld te worden, dat omdat ze van meel geperst zijn, ze na verloop van tijd uit elkaar zullen vallen. Je kunt er dus wel mee vissen, alleen niet zo lang als met een boilie.