Startpagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Aangepast zoeken
 

Vishumor

 

Langs het water zit een man met een hamer. Een voorbijganger vraagt wat de man aan het doen is. "Voor een tientje vertel ik het", antwoordt de man met de hamer. De voorbijganger geeft hem een tientje. "Kijk", zegt de man. "Als er een vis voorbij zwemt geef ik hem een klap op z'n kop!" "Interessant", zegt de voorbijganger. "En vangt u nou nog wat?" "Och", antwoordt de man. "Zo'n zes tientjes per dag!"

De Koning van België belt de Koningin van Nederland op en hij vraagt aan haar van: "Wanneer doen jullie Nederlanders iets vreemds?" Waarop Beatrix Antwoord: wacht maar we zijn al bezig met een project wat vandaag af is. De volgende dag staat er in de Belgische krant Nederlanders Bouwen een Brug midden in de woestijn. Heel België licht plat van het lachen. Een week later staat er nog steeds hetzelfde bericht. Dus de koning belt Beatrix op en vraagt: "Wanneer doen jullie die brug weg?" Waarop Beatrix antwoord: "Dat weten we niet want er zijn een paar Belgen aan het vissen.

Een visser zit met zijn spulletjes langs de waterkant terwijl het visseizoen nog niet eens is begonnen. Plotseling komt er een man naar hem toe gelopen die vraagt: "Willen ze een beetje bijten?" "Een beetje bijten?!", zegt de visser. "Man, dit is een droomplek. Ik heb er hier gisteren meer dan 10 uitgehaald". "is dat zo?", vraagt de man. "Heb je enig idee wie ik ben?" De visser schudt zijn hoofd en zegt: "Nee, moet ik u ergens van kennen?" De man antwoordt: "Nou, je kijkt naar de nieuwe wijkagent en ik ben ook belast met de visvergunningen". De visser slikt even en vraagt: "Maar weet u wel wie ik ben?" "Nee, geen idee" antwoordt de wijkagent. Zegt de visser: "Nou, je kijkt naar de grootste leugenaar van de stad!"

Er waren eens een vogel een vis en een krokodil die zaten over hun vakantie te praten. Waar ga jij op vakantie? vroeg de vogel aan de vis. De vis zei: "mijn vader kan goed zwemmen, mijn moeder kan goed zwemmen en ik kan goed zwemmen, het zal dus wel een zwemvakantie worden". En jij? vroeg de krokodil aan de vogel, waar ga jij op vakantie? "Nou", zei de vogel, "mijn vader kan goed vliegen, mijn moeder kan goed vliegen en ik kan goed vliegen het zal wel dus een vliegvakantie worden". Waar ga jij op vakantie? Vroeg de vis aan de krokodil. De krokodil zei: "mijn vader heeft een grote bek, mijn moeder heeft een grote bek en ik heb een grote bek, dus we zullen wel weer naar Duitsland gaan".

Een visser aan de waterkant zit maar heel de tijd raar met zijn mond te bewegen. Twee jongetjes staan op de brug. 'Zie je dat?' zegt het ene jongetje, 'hoe gek die visser heel de tijd met zijn mond beweegt?' 'Ja,' zegt het andere jongetje: 'Laten we eens gaan vragen waarom hij dat doet.' Ze lopen naar de visser, en het ene jongetje vraagt: 'Waarom zit u toch steeds zo raar met uw mond te bewegen?' Zegt de visser met volle mond: 'Gisteren zijn m'n wormen gejat, maar vandaag zal ze dat niet lukken!'

           Google zoeken vissen4 (3371 bytes)

 

Er loopt een Belg in Noord-Holland, ziet hij een Eskimo voorbij komen. Hij gaat naar die Eskimo en vraagt: "Wat kom jij hier nou doen?" "Ik ga hier altijd vissen in Friesland," zegt de Eskimo. "Wat een goed idee," zegt de Belg, "dat ga ik ook eens doen." Dus de Belg gaat naar Friesland en komt aan bij een grote ijsvlakte. Hij pakt zijn zaag en begint in het ijs te zagen. Dan hoort hij een stem: "Hier zit geen vis, hier zit geen vis..." De Belg kijkt om zich heen, maar ziet niemand. Hij haalt zijn schouders op en begint weer in het ijs te zagen. Weer klinkt de stem: "Hier zit geen vis, hier zit geen vis..." "Allez, meneer," roept de Belg terug, "zijt gij den IJskoning?" "Nee," roept de stem: "Ik ben de omroeper van het Thialfstadion."

Een sportvisser vraagt zijn vriend eens mee om te gaan vissen. Bij de rivier aangekomen, zegt hij tegen zijn vriend: "Hier is mijn stek, vandaag ga ik aan de linkerkant van dat boompje zitten." De sportvisser ving de ene na de andere vis, zijn vriend kreeg niet een keer beet. 's Anderendaags waren ze opnieuw van de partij. "Nu wil ik aan de linkerkant zitten," zei de vriend. "Mij goed," antwoordde de sportvisser, "ik wou toch al aan de rechterkant zitten." Weer hetzelfde scenario: de sportvisser ving kilo's vis, de andere helemaal niets. "Zeg me nu toch eens," smeekte de vriend, "hoe komt het dat jij altijd een massa vis vangt en ik niets." "Wel," vertelt de sportvisser, "dat zit zo: als ik 's morgens opsta, kijk ik naar mijn vrouw. Ligt ze op haar linkerzijde, dan ga ik links van de boom zitten, ligt ze op haar rechterzijde, dan ga ik aan de rechterkant zitten." "Ja, maar, als ze nu eens op haar rug ligt?", vraagt de vriend. "Dan ga ik toch niet vissen, joh!"

Biologieles op de lagere school. De juf bespreekt de lichaamstemperatuur van levende wezens en legt uit: "De mens,lieve kinderen,heeft normaal een lichaamtemperatuur van 37 graden Celsius. Bij vissen is het iets minder,en bij vogels is het iets meer". Plots ziet de juf dat Jantje,natuurlijk,uit het raam zit te kijken. Waarop ze Jantje sommeert te herhalen wat er net verteld is. En Jantje,aarzelend:" Hmm, uhh, de lichaamstemperatuur van de mens is normaal 37c. Enne,als hij gaat vissen is het iets minder en als hij gaat vogelen is het iets meer".

Een jong ventje uit Groningen verhuist van het platteland naar Amsterdam. Hij besluit een baantje te zoeken bij een groot warenhuis. "Heb je ervaring met verkopen ?", vraagt de manager. " Ja hoor", zegt het ventje, "in Groningen verkocht ik koeien op de beestenmarkt". De manager mag het knulletje wel en besluit hem de baan te geven. "Je mag morgen beginnen en aan het eind van de dag kom ik wel even vragen hoe het gegaan is." De eerste dag was een zware dag. Het ventje heeft aan het eind van de dag het zweet van zijn voorhoofd lopen.
De baas komt naar hem toe en vraagt hoe het gegaan is. " Nou het ging best aardig", zegt het mannetje. "Hoeveel verkopen heb je gehad ?", vraagt de manager. "Eentje", antwoordt de knul. "Eentje ?", zegt de manager verbaasd, "de meeste verkopers zitten aan de 20 tot 30 verkopen per dag. Voor hoeveel  heb je verkocht dan?" "Voor EUR  89.431,27", zegt het ventje. De ogen van de manager rollen van verbazing bijna de grond op. "Wat heb je die klant verkocht dan ? " "Nou", zegt ie, "eerst verkocht ik hem een klein vishaakje, daarna een
middelgrote vishaak en als laatste een grote vishaak. Toen heb ik de man een complete visuitrusting verkocht. Toen vroeg ik de man waar hij wilde gaan vissen. De man antwoordde dat ie bij zee wilde vissen. Ik heb toen voorgesteld of een klein bootje niet handig zou zijn voor op zee. Dus verkocht ik hem die Twin Engine Power Craft plus trailer, die op de vierde verdieping staat. De man zei dat zijn Fiat Uno dat  waarschijnlijk niet zou kunnen trekken, dus toen heb ik de man meegenomen naar de autoafdeling en heb hem er de 4 X 4 Landcruiser bij verkocht." De baas luistert het hele verhaal aan en zegt: "dus je vertelt me nu, dat er een man binnenkwam voor een klein vishaakje en die heb je een boot en een auto verkocht?" "Nee", zegt de verkoper, hij kwam voor een doos tampons. En toen heb ik gezegd "Joh je weekend kan toch niks meer worden, waarom ga je niet lekker vissen?"

Adam & Eva
Adam en Eva vervelen zich dood in het aards paradijs. Eva word zo geil als tienduizend konijnen en wend zich naar Adam. Noch Adam roept hoofdpijn in om toch maar niet te moeten. Gefrustreerd maar kletsnat zet Eva een wandeling in om een alternatief voor koude Adam te zoeken. Plotseling ziet ze een kudde dinosaurussen. Het formaat van deze beesten trekt eva wel aan en ze begint als een gek achter de dinos te lopen, in de hoop er eentje tussen haar benen te krijgen. de dinos zagen net als adam geen plezier in een vluggertje met Eva en lopen zo hard ze kunnen weg. Het diepe ravijn hadden ze echter niet gezien en de dinos vallen allen dood.
Eva's opwinding is verre van bevredigd en probeert het deze keer bij een groepje bavianen. Ook de bavianen lopen weg. Eva grijpt de traagste maar deze rukt zich los. Teleurgesteld en eenzaam blijft Eva achter met een bos bavianen- haar in haar hand. De rivier verderop zou oplossing bieden. Eva grijpt een vis en als een bezetene ramt ze de vis tussen haar benen. Na enkele ogenblikken werpt ze de vis bevredigend terug in het water.
WAT HEBBEN WE NU GELEERD?
1.We weten nu hoe de dinosaurussen zijn uitgestorven.
2.We weten waarom bavianen geen haar op hun achtersten hebben.
3. We zullen nooit te weten komen welke geur vissen hadden voordat Eva er was!

Twee Belgen zitten in een bootje te vissen, midden op de Vinkeveense Plassen.
Ze vangen heel veel vis. Zegt de ene : 'dit is een goede plek! Die zouden we moeten markeren.' 'Da's een goed idee', zegt de ander en hij zet een groot kruis achter op de boot.
Dan varen ze terug naar de kant. Zegt de ene Belg ineens: 'Niet zo slim hoor, van dat kruis: wie zegt nou dat we volgende week dezelfde boot weer hebben!'

 

humor1.jpg (23621 bytes)

Een man is op de Oosterschelde aan het kanoën. Midden op het water komt hij een boot tegen waarop een groot gezelschap staat te vissen. “Hebben jullie misschien een visje voor de vrouw?” schreeuwt de man. “Ja hoor,” wordt er geantwoord. “Kom maar even langszij.”

De kanovaarder krijgt een grote vis toegestopt. Alleen, waar moet hij die laten? Hij zit waterdicht ingepakt in zijn kano. De enige plek die hij kan bedenken is in zijn wetsuit. Dat moet dan maar, besluit de man. Hij bedankt de pleziervissers en peddelt verder.

Even later komt de man bij een andere boot met pleziervissers. “En, willen ze een beetje bijten?”vraagt hij.”Nee, de hele dag nog niks gevangen,” wordt er geantwoord.

Op dat moment laat de kanovaarder zich op zijn zij vallen, waardoor zijn kano ondersteboven in het water komt te liggen. In de tussentijd pakt hij de vis uit zijn wetsuit. Met de vis in zijn hand laat hij de kano weer bovenkomen. “Nou, ik heb even gekeken, en er zitten er anders genoeg hoor.”

 

humor3.jpg (22748 bytes)

zeevissen.jpg (24138 bytes)

zeemeermin.gif (14953 bytes)

humor4.jpg (12808 bytes)